Saltar apartados

Notícies

ÚLTIMA HORA

06/06/2018
Alternatives renovables per a substituir combustibles fòssils

El Catedràtic d'Universitat del Departament de Química Inorgànica Antonio Sepúlveda, participa en el projecte de recerca i innovació eForFuel.

20/04/2018
Programa d'intercanvi entre Espanya i els Estats Units.

El catedràtic i investigador del Departament de Química Inorgànica, seleccionat per a participar en el primer programa d'intercanvi entre centres espanyols i el MIT. El projecte per a emmagatzemar energia renovable en bateries de 'flux redox' està generant resultats molt prometedors.

28/03/2018
La Societat Americana de Química lliura a l'investigador de la UA, Javier García, el premi al millor emprenedor 2018

És la primera vegada que aquesta societat científica, la més gran del món amb més de 161.000 membres atorga aquest guardó a un estranger.

28/03/2018
Oferta de graus universitaris de la UA-

La catedràtica Avelina García García del Departament de Química Inorgànica ha presentat l'oferta de graus universitaris en el Col·legi La nostra senyora del Carmen d'Elx.

12/12/2017
Científics de les universitats d'Alacant, Cambridge i Oxford desenvolupen el primer sistema d'emmagatzematge òptim per al gas metà

Un equip d'investigadors, entre ells el professor Joaquín Silvestre Albero del Departament de Química Inorgànica de la Universitat d'Alacant, ha descobert un nou sistema que permet arribar a nivells òptims de magatzematge per al gas metà, la qual cosa obri possibilitats fins ara inèdites per al seu ús com a combustible en sistemes mòbils (ex. automòbils), tenint en compte els efectes benèfics en termes d'emissions de CO2 enfront dels combustibles tradicionals (carbó i derivats del petroli).

05/12/2017
Gràcies a l'avanç de la tecnologia s'aconseguirà viure en un món accessible.

Professorat del Departament de Química Inorgànica de la UA s'ha sumat a aquesta revolució, creant materials en 3D d'àtoms perquè alumnat cec puga estudiar-los a través del tacte.

07/11/2017
La UA col·labora en un projecte que aconsegueix el rècord d'eficiència en noves cel·les solars

Investigadors de la Rioja, Alacant i Madrid desenvolupen cel·les solars basades en òxid de titani com a alternativa a les convencionals basades en el silici.

20/09/2017
OBERTURA DEL CURS EN LA SEU - CONFERÈNCIA INAUGURAL A càrrec de JAVIER GARCÍA MARTÍNEZ

Obertura del curs acadèmic 2017-2018 a la seu i conferència inaugural a càrrec de Javier García Martínez.

26/07/2017
Javier García, investigador de la UA del Departament de Química Inorgànica, primer espanyol en el govern internacional de la química

La institució mundial inclou a Javier García per a regular novetats sobre els compostos químics i la taula periòdica.

09/06/2017
PREMI A la MILLOR INNOVACIÓ

L'investigador del Departament de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la UA, Javier García, acaba de rebre el Premi a la Millor innovació 2017 en favor de la ciència i la tecnologia en espanyol als Estats Units.

08/06/2017
INVESTIGADORS DE LA UA SÓN SELECCIONATS PER A IL·LUSTRAR LA PORTADA DE LA PRESTIGIOSA REVISTA CHEMICAL SOCIETY REVIEWS

 

Els investigadors del Departament de Química Inorgànica i Institut Universitari de Materials d'Alacant Prof. Antonio Sepúlveda Escribano i Dr. Enrique V. Ramos-Fernández són autors d'un article recentment publicat en la prestigiosa revista Chemical Society Reviews ("Metall-organic and covalent organic frameworks as single-site catalyst" Chem. Soc. Rev., (2017), 46, 3134-3184 DOI: 10.1039/C7CS00033B) que, a més, ha sigut seleccionats per a il·lustrar una de les portades de la revista.

L'article és una col·laboració entre la Universitat d'Alacant i diverses institucions internacionals d'alt prestigi: TUDelft (Països Baixos), Universitat de Gant (Bèlgica), CNRS-LCS (França) i CSIC-ITQ (Espanya).

En l'article es revisen els últims avanços en el disseny de catalitzadors amb un sol tipus de centres actius i basats en dos nous tipus de materials, MOF (Metall Organic Frameworks) i COF (Covalent Organic Framework). Aquest article s'inclou dins d'un número especial de la revista titulat "Metall-organic frameworks and porous polymers - current and future challenges", on els més prestigiosos experts en MOF, COF i sòlids porosos d'última generació revisen els últims treballs publicats i exposen la seua visió respecte al desenvolupament futur d'aquests materials i de les seues aplicacions.

08/05/2017
La Universitat d'Alacant crea una nova EBT per a desenvolupar i posar en el mercat "materials autoreparables".

La UA ha fet realitat la creació de l'onzena empresa de base tecnològica en què participa la institució acadèmica a través de la Fundació Parc Científic d'Alacant i pels investigadors José Miguel Martín Martínez, catedràtic del Departament de Química Inorgànica i Director del Laboratori d'Adhesió i Adhesius de la Universitat i els doctors en Ciències dels MaterialesJosé Antonio Jofre Reche i Andrés Jesús Yáñez Pacios.

26/04/2017
Desenvolupen un innovador procediment per a omplir i segellar de cavitats pleurals

Investigadors del Laboratori d'Adhesió i Adhesius del Departament de Química Inorgànica i el Servei de Cirurgia Toràcica del Complex Hospitalari Universitari d'Albacete, han desenvolupat un nou procediment per al farcit i segellat de cavitats pleurals.

06/04/2017
XXVI Comitè Bilateral Hispanojaponès de Cooperació Empresarial

Ses Majestats els Reis, juntament amb els participants en l'acte de presentació dels principals projectes de cooperació bilateral científica entre Espanya i Japó, entre ells Diego Cazorla, Catedràtic del Departament de Química Inorgànica.

28/03/2017
La UA desenvolupa una tecnologia pionera a nivell mundial per a reciclar estructures compostes de fibra de vidre

Trobar una solució òptima per a reutilitzar peces de fibra de vidre i resina era fins al moment un desafiament. Investigadors del Departament de Química Inorgànica han patentat un mètode que permet recuperar les fibres d'aquest tipus de materials per a tornar a ser utilitzades.

https://youtu.be/cagwspswjq4

01/02/2017
DivulgArte reuneix a Alacant el professor Javier Narcís i l'artista Lidó Rico

Javier Narcís farà un recorregut per la Ciència dels Materials i Lidó Rico, plasmarà la seua inquietud per mitjà del treball amb aquests materials.

09/02/2016
Per què la nanotecnologia canviarà les nostres vides?

Però, explica Javier García, contràriament al que solem imaginar, la nanotecnologia "no consisteix a fer les coses xicotetes, sinó a fer les coses noves".

09/02/2016
Investigadors de la UA dissenyen un nou compost orgànic per a eliminar contaminants en aigua i aire.

Gràcies a la nanotecnologia han modificat el color d'òxid de titani, de blanc al negre, per a aprofitar les seues excel·lents aplicacions mediambientals basades en la llum solar.

29/09/2015
Un material capaç d'autoreparar-se

Un grup d'investigadors del Laboratori d'Adhesió i Adhesius de la Universitat d'Alacant ha desenvolupat un material polimèric flexible capaç d'autorreparar-se. Constitueix una novetat a nivell mundial que podria aplicar-se en diversos camps com el de la medicina, la cosmètica, la indústria aeroespacial i l'automoció. http://www.cuatro.com/_7acb17a5

15/04/2015
El Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la UA organitza el workshop International Conference on New Materials for Clean Catalytic Processes.

El taller, que se celebrarà el 27 d'abril de 2015 en la Universitat d'Alacant, tracta sobre la síntesi de nous materials catalítics per a aplicar-los en processos més sostenibles. El taller s'inclou en les activitats de difusió del projecte europeu WAste bio-feedstocks hydro-Valorisation processes (WAVES), inclòs en l'ERA-NET CAPITA (http: //www.era-capita.eu/).

04/03/2015
Investigadors de la UA aconsegueixen crear hidrats de metà artificials, una via per a l'ús de nous combustibles.

L'estudi desenvolupat pel grup de recerca Laboratori de Materials Avançats de Química Inorgànica dins d'un marc de col·laboració internacional, ha sigut publicat en la revista científica Nature Communications.

Departament de Química Inorgànica


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9350

Fax: (+34) 96 590 3454

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464